Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Présmunka

Hidegalakítás, vágás, hajlítás és présmunka

A hidegalakítás, vágás, hajlítás és présmunka négy kulcsfontosságú folyamat a fémek és más anyagok megmunkálásában, amelyeket gyakran alkalmaznak a különböző iparágakban, az autóipartól az építőiparig. Ezek a technikák lehetővé teszik a különféle alkatrészek és szerkezetek készítését. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket a folyamatokat részletesebben.

Hidegalakítás

A hidegalakítás olyan folyamat, amely során hideg hengerelt fémlemezeket alakítunk ki a kívánt formában. Ez a technika kiválóan alkalmas sík felületek és háromdimenziós alkatrészek létrehozására. A hidegalakítás során a fém megtartja szilárdságát, így ideális a precíziós alkatrészek gyártásához.

Vágás

A vágás folyamata során a lemezeket vagy más anyagokat a kívánt méretre vagy alakzatra vágjuk. Ez a technika lehetővé teszi akár a legapróbb alkatrészek pontos létrehozását is. A vágás során különböző eszközökkel, például lézerrel vagy szerszámokkal vágjuk el a anyagot.

Gépeink: AMADA EUROPE 245 és 2510 lemezmegmunkáló központok

Hajlítás

A hajlítás olyan folyamat, amely során a lemezeket vagy csöveket hajlítjuk, hogy azok elérjék a kívánt formát vagy szöget. Ez a technika a sík lemezek és csövek hajlításához és formázásához használatos. A hajlított alkatrészek szilárdságot és tartósságot kölcsönöznek a struktúráknak.

Gépeink: GASPARINI XB 50 2000 és RICO PRCN 2570 2500 mm CNC élhajlító gépek

Présmunka

A présmunka folyamata során nagynyomású erő alkalmazásával alakítják ki a fémlemezeket vagy más anyagokat. Ez a technika különféle alkatrészek gyártására alkalmazható, és lehetővé teszi a részletes mintázatok és formák kialakítását. A présmunka kiválóan alkalmas például autóalkatrészek vagy fémpanelek gyártására.

Gépeink: 1,5 t– 25 tonnás excenter és 2,5 – 10 tonnás hidraulikus présgépek

Ezen technikák kombinációja és alkalmazása számos iparágban széleskörű és sokoldalú gyártási lehetőségeket teremt. Az autóiparban például ezek a technikák lehetővé teszik a járművek karosszériájának kialakítását és nagyban hozzájárulnak a biztonságos, hatékony járműgyártáshoz. Az építőiparban az alkatrészek és szerkezetek gyors és pontos előállításához használatosak. Összességében a hidegalakítás, vágás, hajlítás és présmunka elengedhetetlenek a modern gyártásban, és hozzájárulnak a minőségi termékek és szerkezetek létrehozásához a különböző iparágakban.

Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Központi emailcím

info@big-box.hu

Telefonszám

06 30 378 5383