Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Ponthegesztés, AWI és CO hegesztés, csaphegesztés, kötőelem besajtolás és hegesztés

A modern gyártás kulcsfontosságú hegesztési és kötési módszerei

A gyártás és a mérnöki tervezés során az alkatrészek és szerkezetek erős és tartós összekapcsolása kulcsfontosságú (e célt szolgálják a ponthegesztés mellett az egyéb technológiák is). Az alábbi hegesztési és kötési technológiák minden tekintetben nélkülözhetetlenek a modern gyártásban. Cégünk, a Big-Box Kft élen jár a modern hegesztési, kötési megoldások területén.

Ponthegesztés

A ponthegesztés egy elterjedt hegesztési módszer, amely során elektromos ívet használnak a fémek összekötésére. Egy villamos ív hőt generál, amely megolvasztja a fémeket, majd hirtelen lehűlés után tartósan rögzíti azokat. Ez a módszer gyors és hatékony, és gyakran alkalmazzák autóipari szerkezetek és lemezalakzatok gyártásában.

AWI (gázhegesztés) és CO (szén-dioxid) hegesztés

Az AWI és CO hegesztés olyan ívhegesztési módszerek, amelyekben az elektromos ívet gáz védi a levegőtől. Az AWI esetében a gázt, míg a CO hegesztésnél a szén-dioxidot használjuk. Ezek a módszerek különösen fontosak acél- és rozsdamentes acél hegesztésében, valamint a különféle anyagok illesztésében.

Csaphegesztés

A csaphegesztés olyan módszer, amelyben két anyagot egy melegített szegecs segítségével rögzítenek. A szegecs megolvad és áthatol az anyagokon, majd megszilárdul, létrehozva egy erős és tartós kötést. Ez a módszer nélkülözhetetlen, amikor nagy teherbírású és vibrációálló kötéseket kell létrehozni.

Kötőelem-besajtolás és hegesztés

A kötőelem besajtolás és hegesztés egy kombinált kötési technika, amely során egy kötőelemet (például csavar, szegecs vagy menetek) besajtolnak egy résbe, majd ezt követően hegesztéssel rögzítik. Ez a módszer kiválóan alkalmazható olyan helyeken, ahol erős kötésre van szükség, például gépjárművek és gépek szerkezeti elemeinél.

Ezek a hegesztési és kötési módszerek alapvető szerepet játszanak a modern gyártásban és a mérnöki tervezésben. Az alkalmazásuk lehetővé teszi az erős, tartós és megbízható kötéseket, amelyek nélkülözhetetlenek a termékek minőségének és biztonságának fenntartásához.

Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Központi emailcím

info@big-box.hu

Telefonszám

06 30 378 5383