Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Hidegalakítási eljárások

CNC élhajlítás

Élhajlítás (hidegalakítási eljárás)

Az élhajlítás egy olyan hidegalakítási eljárás, mely során a lemezterítékekből 3 dimenziós alkatrészeket állítunk elő. A hajlítási műveletek során az anyagban a nyomóerő hatására képlékeny alakváltozás következik be, és a lemez az erőhatás megszűnte után is megtartja hajlított alakját. Az alkatrészek hajlítási pontosságát korszerű CNC-vezérelt élhajlítógépeinkkel biztosítjuk.

Menetformázás (menetmángorlás)

Alkatrészek meneteinek készítése forgácsolás nélkül, hidegalakítás útján. Legnagyobb előnye a tartósabb menetek létrehozása az alakítási felkeményedés miatt, illetve a forgácsmentesség.

Vágás, darabolás

Vágás: olyan anyagszétválasztó művelet, amelynek eredményeként a vágás vonalának egyik oldalán a vágott méret és tűrése, a vágott darab alakja, illetve a vágott felület minősége meghatározott.

Darabolás: az az anyagszétválasztó művelet, amelyet akkor alkalmazunk, ha a méretpontosság, az alakhűség és a felület minősége a kész munkadarabon nem meghatározó jelentőségű.

CNC lemezmegmunkálás

Kivágás, lyukasztás

A kivágás és lyukasztás folyamata alapjában azonos az ollón végzett vágással. Alkalmazásukra akkor kerül sor, ha azonos alakú és méretű munkadarabot kell nagy darabszámban előállítanunk. A kivágó-, illetve a lyukasztószerszám két fő alkatrésze a bélyeg és a vágólap.

CNC stancolás (nibbelés)

A stancológép a revolvertányéron elhelyezkedő kivágó-lyukasztó szerszámok CNC program szerinti leütésével, illetve a munkadarab koordináta asztalon történő mozgatásával vágja ki a lemezterítékeket. Amada stancológépeink műszaki színvonala és kollégáink szakértelme biztosítja a megrendelőink által elvárt magas minőséget

Amada revolver

Lézervágás

A lézervágás egy olyan CNC vezérelt termikus vágási folyamat, amelynek során különféle vastagságú fémlemezek vághatók (szénacélok, rozsdamentes acélok, alumínium, stb). A vágáshoz szükséges hőenergiát egy lencsével fókuszált lézersugár biztosítja. Korszerű fiber lézer gépünkkel bármilyen kontúrral rendelkező termék kivágható, szerszámköltség nélkül.

Üzem és iroda

2142 Nagytarcsa, Ipari Park, Asbóth Oszkár utca 6, 11-es csarnok

Központi emailcím

info@big-box.hu

Telefonszám

06 30 378 5383